ART & CULTURE

Assedio alla Villa, Sărbătoare în stil toscan

Ca în fiecare an, luna septembrie pune în valoare splendida Villa Medici din Poggio a Caiano, aici fiind pus în scenă festivitatea numită Assedio alla Villa. Un program pli de muzică, spectacole, mțncare tradițională și cele mai bune vinuri locale, alături regăsind tururi ghidate și ateliere de artă ce conduc vizitatorii într-o călătorie în urmă cu peste cinci sute de ani.

Assedio alla Villa

Evenimentul include reconstituiri istorice care aduc la viață figure celebre, precum Lorenzo Magnificul și Vittorio Emanuele al II-lea, în timp ce stegarii, doamnele și cavalerii, artiștii de stradă și artizanii vor umple fiecare străduță a orașului. În timp ce meniurile tradiționale asigură legătura cu tradiția locului, proiecțiile 3D vin să arate spectatorilor forme și culori pe fațada vilei – o construcție aflată în patrimoniul international UNESCO – acesta, cu siguranță, reușind să atragă atenția. De altfel, Villa Medici este una dintre cele mai frumoase reședințe ale puternicei familii de’Medici din provincia Toscana, capodopera arhitectonică – realizată sub îndrumarea arhitectului și inginerului militar Giuliano da Sangallo – a fost comandată de Lorenzo de’Medici, vila fiind construită între anii 1445 și 1520, ea fiind utilizată de familie drept reședință de vară a nobilei familii florentine.

Program Assedio alla Villa

Sărbătoarea Assedio alla Villa își are rădăcinile într-un eveniment petrecut în anul 1565, atunci când arhiducesa Joanna de Austria – fiica Sfântului Împărat de Națiune German Ferdinand I – a ajuns la Villa Medici, înainte de a pleca către Florența pentru a se căsători cu Francesco I de’Medici. Tânăra arhiducesă a fost întâmpinată de o mare de oameni cu un fast atât de mare, încât părea că reședința este supusă unui asediu; drept mulțumire, Joanna de Austria a cerut ca oamenilor să le fie împărțit vin din belșug dintr-o mască de mari dimensiuni. Peste ani, în epoca modern, vinul curge liber în paharele celor care aleg să sărbătorească acest eveniment istoric, chiar dacă la asediul contemporan participă doar cei care vor să petreacă câteva zile în micuțul oraș toscan. Dacă ești interest de acest eveniment (ce se desfășoară între 13 – 15 septembrie, nu ne rămâne decât să vă îndrept către pagina oficială a sărbătorii (ASSEDIO).

No Comments

    Leave a Reply