SPA & WELLNESS

Chianciano Terme, scurtă poveste Toscană….

Deseori, trecem pe lângă locuri fără să le acordăm prea multă atenție, iar apoi, într-o zi, decizi să te oprești și să arunci o privire atentă asupra acestora. Un astfel de loc îl reprezintă Chianciano Terme, un orășel care și-a trait zilele de glorie în anii 1950 și 1960, el fiind o ispirație pentru marele regizor Federico Fellini atunci când a realizat lung metrajul  8½ – un film ce i-a avut în rolurile principale pe Sandra Milo și Marcello Mastroianni – din anul 1963.

Chianciano Terme – Vedere asupra orașului

Astăzi, este destul de greu de înțeles – la prima vedere – de ce F. Fellini a ales Chianciano Terme, întrucât rămășițele din boom-ul touristic de la mijlocul secolului al XX-lea se mai regăsesc în faux-urile arhitecturale ale locului. Dacă ați ajuns totuși aici, nu ratați un drum spre parcul temal Acqua Santa, locul unde puteți să admirați una dintre cele mai spectaculoase cupole – un spațiu proiectat de marele architect și inginer Pier Luigi Nervi, un pionier în utilizarea inovatoare a betonului armat. De altfel, multe dintre capodoperele lui Nervi se află la Roma, amintind aici de Stadio Olimpico (proiectat pentru Jocurile Olimpice din 1960) sau sala de audiență a Papei din Vatican.

Chianciano Terme – Salone Nervi (Parcul Aqua Santa)

De asemenea, o serie de realizări ale faimosului architect pot fi întâlnite și în străinătate. El și-a pus semnătura pe stația George Washington Bridge din New York, precum și pe catedrala Sfânta maria din San Francisco sau Sala de Adunări a Națiunilor Unite din Paris. Revenind în Toscana, trebuie spus că întregul design al anilor 1950 – regăsit la Aqua Santa – este o sărbătoare arhitecturală pentru privitor, diferitele structure fiind surprinse într-o stare extraordianr de bună. Iar când pui piciorul în Salone Nervi, șansele să surprinzi linia rmonioasă – dansând amoros chiar sub cupola impunătoare – îți va aduce aminte de magia epocii Fellini-ene. Detalii AICI.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply