REPORTS

Florența, parfumuri tradiționale toscane

Florența. Oraș al Renașterii și al operelor de artă. Oraș al arhitecturii și al uneia dintre cele mai faimoase familii conducătoare: de’Medici. Un oraș marcat de frumusețe, de clădiri și biserici care au marcat exisța umană. Iar printre meștegurile tradiționale ale orașului, remarcăm arta creării parfumurilor. Este o veche profesie care se practică și astăzi. Dacă ajungeți în acest extraordinar oraș, vă invit să descoperiți trei dintre cele mai valoroase parfumerii din capitala Toscanei.

Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella

Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella – O să încep cu una dintre cele mai vechi parfumerii, Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella fiind fondată în anul 1612 și cunoscută la nivel international pentru o tradiție începută în perioada Florenței medievale – datorită călugărilor de la Santa Maria Novella. La acel moment, călugării au început să cultive ierburi medicinale în grădinile lor pentru a pregăti diferite medicamente, balsamuri și unguente, acestea fiind utilizate în micuța infirmerie a mânăstirii. Astfel, în anul 1381 au început să producă și să vândă Aqua di Rose (o apă cu parfum de trandafiri). În zilele noastre, odată ce ai ajuns în vehicle camere situate pe Via Scala este ca și cum te-ai întoarce în timp, locul fiind marcat de fresce, recipiente farmaceutice și parfumuri. Pentru cei care doresc să cumpere un astfel de parfum, un boutique cu mobilier de epocă și produse iconice – care spun povestea lor prin etichete și ingredient – se află la dispoziția lor, diferitele arome regăsindu-se în recipiente ce ne aduc aminte de parfumul epocilor trecute. Mai multe detalii AICI.

Boutique Lorenzo Villoresi

Boutique Lorenzo Villoresi – De-a lungul râului Arno, pe Via dei Bardi, veți întâlni clădirea în care Lorenzo Villoresi își cultiva pasiunea pentru parfumuri, o artă pe care a transformat-o în meseria sa din anul 1990. Villoresi creează parfumuri personalizate în fascinantul său laborator de lângă Ponte Vecchio. Aceste parfumuri ne amintesc de Asia și aromele inconfudabile ale ei, iar studioul său a devenit astăzi chiar un mic muzeu: o experiență multisenzorială care reprezintă o introducere informativă în modul cum sunt realizate parfumurile. Peste optzeci de plante se află la baza parfumurilor produse de Villeresi, esețele colectate completând spațiul boutique-ului și decorând uimitoarea grădină. Mai multe detalii AICI.

Aquaflor Firenze

Aquaflor Firenze – Mergând pe spectaculoase strășuțe ale Florenței, veți regăsi numeroase boutique-uri, ateliere, alături de studiouri mari și mici dedicate producerii de parfumuri artizanale. Printre ele, ne-a atras atenția Aquaflor din Borgo Santa Croce – unul dintre cele mai fermecătoare locuri din Florența – situat la doar câțiva pași de biserica Santa Croce. O ușă mică – situată la parterul unei vechi clădiri renascentiste – vă conduce către un spațiu unic, căptușit cu rafturi din lemn ce poartă diferite recipiente și esențe. Parfumurile, atât pentru uz personal, cât și pentru casă, pot fi realizate la comandă sau cumpărate, numeroase linii elegante fiind prezente aici. Printre ele, Sileno Cheloni este parfumul care își extrage esența din cele mai bune și proaspete ingredient ale regiunii. Mai multe detalii AICI.

 

No Comments

    Leave a Reply