FOOD & WINE

Siena, despre wine shop-urile din oraș

Siena – având în vedere extraordinara poziționare a orașului între regiunea Chianti (la nord) și zonele viticole Vino di Nobile și Brunello din Montalcino (la sud), orașul constituie unul dintre cele mai bune locuri pentru degustarea faimoaselor vinuri toscane. Selecția largă de vinuri DOC sau COCG – produse în provincia Siena – include unele dintre cele mai renumite vinuri roșii, în principal Brunello di Montalcino și Vino Nobile di Montepulciano, precum și alte sortimente: Chianti, Chianti Superiore, Chianti Colli Senesi, Vernacia di San Gimignano – albul toscan prin excelență.

Cantina in Piazza

Dacă ne referim la Chianti, atunci trebuie să știți că este o regiune situată geografic între provinciile Florența și Siena, ea fiind împărțită în șapte sub-zone, printre care se află și Chianti Colli Senesi: un teritoriu care include unele dintre cele mai importante și prestigioase vinuri. Pe scurt, oriunde ai merge în provincia Siena, veți avea ocazia să întâlniți un vin potrivit gustului fiecăruia dintre dumneavoastră. Fiindcă ne referim la orașul Siena și regiunea înconjurătoare, vă vom prezenta câteva din locațiile unde puteți încerca renumitele vinuri ale provinciei, numeroase wine sop-uri aflându-se la dispoziția vizitatorilor, acestea putând fi însoțite de specialități locale, precum brânzeturi sau salamuri, punctul forte al acestui demers fiind întotdeauna același: găsiți locul potrivit gusturilor dumneavoastră! O primă locație o reprezintă “Cantina in Piazza” (www.cantinainpiazza.it), proprietarul – Aimone Piazzi – fiind un fin cunoscător al vinurilor de calitate. Situat vizavi de Hotel Duomo (pe Via Stalloreggi nr. 15) – în centrul istoric al Sienei – magazinul este un spațiu de mici dimensiuni, dar care oferă unele dintre cele mai bune vinuri din regiune.

Enoteca Palazzo Picolomini

Un al doilea magazin de vinuri – putem spune chiar și al treilea – care merită a fi vizitat este Enoteca San Domenico (Via Paradiso nr. 56), situate vizavi de biserica cu același nume, locația oferind o selecție largă de vinuri și produse locale de calitate. Cea de-a treia locație este Enoteca Palazzo Picolomini (www.enotecapiccolomini.it), aceasta fiind poziționată în imediata apropiere de Piazza del Campo (Via Rinaldini nr. 1). Inaugurată în 1987, enoteca este una dintre locațiile de top din Siena, oferind o gamă fină de vinuri – Chianti Classico, Vino Nobile di Montepulciano sau Brunello di Montalcino, vinurile provenind direct de la crame și fiind depozitate într-o pivniță ce datează din secolul al XIII-lea (situată la 26 de metri sub pământ). În fine, cea de-a patra locație pe care o prezentăm este Le Bollicine, un micuț și cochet magazin situat chiar lângă Piazza del Campo, la colțul străzilor Via Rinaldini și Via Bianchi di Sotto, locația beneficiind de selecție foarte mare de vinuri.

No Comments

    Leave a Reply