REPORTS

Toamna: anotimpul perfect pentru Toscana

Toamna este anotimpul perfect pentru a vizita Toscana. Arta, natura și bunăstarea specifică zonei fac din Toscana o destinație specială, aceasta provincie fiind uimitoare în orice anotimp. În perioada toamnei regiunea vă oferă posibilitatea de a realiza o mulțime de activități și opțiuni pentru o vacanță de neuitat. Astfel, aveți ocazia să vă relaxați la unul dintre cele mai faimoase Spa-uri din lume, să descoperiți peisajul rural al regiunii Chianti sau să vizitați unele dintre cele mai frumoase orașe medieval din Italia, localități unde timpul pare să stea pe loc.

Toscana – Chianti

Drumurile din Chianti – o să încep cu drumurile din această regiune, mai cunoscută pentru excelenetele sale vinuri. Dacă vă plac vacanțele în mijlocul naturii, cu siguranță, ar trebui sa petreceți câteva zile vizitând Chianti, un peisaj asemănător unor cărți poștale – cu dealuri și podgorii care pot fi explorate cu Bicicleta. Dacă prefer să conduci, urmați drumul către Chiantigiana. De-a lungul drumurilor și al străduțelor înguste din sate, există întotdeaunaceva ce îți poate atrage atenția: abații, biserici, castele și vile scufundate în multă verdeață.

Toscana – Sate Antice

Satele vechi – în incredibilul mediu rural toscan, veți avea ocazia să întâlniți uimitoare sate medieval – începând cu faimosul Anghiari, una dintre cele mai frumoase sate din Italia, până la evocatorul San Gimignano, o localitate intrata în patrimoniul universal UNESCO. De asemenea, există Volterra, fascinant prin suprapunerile dintre caracteristicile medieval și urmele anticei civilizații etrusce, sau Cortona (din zona Arezzo), care oferă o șansă interesantă de a explora siturile de patrimoniu artistic și elegantele vile ce au aparținut nobilimii toscane. Totodată, dacă ajungeți în această perioadă în provincie, nu ratați locuri precum San Miniato sau Abaddia San Salvatore – având ocazia să gustați meniurile compuse din cele mai bune ciuperci, trufe sau castane.

Toscana – Bagni di Pisa

Spa & Resort – un itinerariu de toamnă în Toscana ar trebui să implice locurile destinate relaxării și wellness-ului. Resorturile și izvoarele termale sunt faimoase în Toscana, regiunea fiind renumită pentru apele sale curative, vehicle tradiții fiind amestecate cu metodele noi în clădiri noi și elegante. Montecatini Terme este una dintre cele mai cunoscute, frecventată de numeroși artiști și scriitori în cursul secolului al XIX-lea. Te vei îndrăgosti de Spa-urile și izvoarele sale fierbinți, la dispoziția dumneavoastră regăsind trei complexe bine dotate: Tettuccio, Redi și Excelsior Wellness Center, acestea oferind numeroase tratamente, supravegheate de unii dintre cei mai buni specialiști. De asemenea, puteți beneficia de băile termale de la Chianciano Terme, un adevărat paradis – atât din punct de vedere al apelor curative, cât și a peisajului. Patru tipuri de apă vă așteaptă aici: Aqua Santa, Aqua Fucoli, Aqua Sillene și Aqua Santissima, toate fiind bogate în bicarbonat, sulfat și calciu. În cele din urmă, nu ratați izvoarele termale din Bagni di Lucca, o zonă înconjurată de peisaje spectaculoase. Totodată, la doar o jumătate de oră distanță de Abetone o să regăsiți un mic orășel de plajă – Viareggio – sau frumoasa regiune Versilia, poziționat la doar 30 minute de Lucca, explorarea zonei putând să ofere șansa de a vă bucura atât de climatul de munte, cât și de cel provenit dinspre litoral, alături de nenumărate puncte de atracție. Vă invităm să accesați ofertele agențiilor de turism. A Presto!

No Comments

    Leave a Reply