Villa Melissa & Vittoria
VILLA & HOTELS

Villa Melissa & Vittoria, refugiul de care ai nevoie

Villa Melissa este o reședință elegantă de secol XIX, situată în apropierea unui castel fortificat și înconjurată de o grădină tipic toscană. Străduțele înguste îți poartă pașii către vechile case din piatră, printre acestea regăsind și un restaurant cu stele Michelin, o micuță biserică din secolul al XIV-lea și un teatru privat. Așadar, toate ingredientele unei vacanțe liniștite și relaxante.

Villa Melissa dispune de patru dormitoare, în timp ce anexa – Casa Vittoria – oferă trei dormitoare, ceea ce face ca reședința să fie un loc plăcut pentru grupuri de până la paisprezece persoane. Ambele case dispun de o bucătărie complet utilată, în timp ce Villa Melissa este proiectată și cu un spațiu generos pentru servirea mesei. O superbă piscină și facilități complete pentru schimbarea ținutei și duș se află la doar două minute distanță, într-o mică și cochetă grădină. De asemenea, la dispoziția oaspeților se află și o zonă acoperită – dedicată servirii prânzului în aer liber. Deși este o reședință  istorică, cele două ansambluri oferă facilități moderne (echivalente unui hotel de cinci stele), interioarele fiind dominate de paturi cu baldachin, un amestec eclectic de mobilier de epocă și excentric, alături de băi placate cu gresie de calitate. Grădinile sunt bine întreținute, aici regăsind garduri vii, chiparoși, lămâi, viță de vie, tufe de trandafiri și terase amenajate pentru servitul meselor în aer liber.

O proprietate istorică ce a fost restaurată complet în ultimii ani – cu ajutorul unor decoratori bine cotați la nivel internațional – amintind aici pe David Mlinaric sau Hugh Henry. Despre David Mlinaric se știe că a lucrat pentru proprietăți, precum British National Trust, el fiind descris de publicația New York Times drept „cel mai important decorator de interioare din Anglia” – renumit pentru abilitatea de a revitaliza comori arhitecturale. Talentul lui Mlinaric constă în a oferi o nouă înfățișare proprietăților, rămând în același timp ancorate în spiritul și trecutul lor venerabil. De altfel, în satul unde este situată Villa Melissa, mai există încă cinci vile impecabil restaurate, ele putând să adăpostească până la treizeci și patru de oaspeți. Totodată, un restaurant cu stele Michelin – specializat în preparate mediteraneene – oferă turiștilor specialități ce includ ingrediente locale, printre ele regăsind și meniuri ce includ paste toscane (realizate după metode tradiționale). În fine, fostul hambar de grâne al satului a fost transformat în teatru, el putând fi utilizat pentru ceremonii nupțiale, conferințe, expoziții sau concerte. Dacă am reușit să trezesc interesul, nu-mi rămâne decât să vă îndrum către site-ul specializat în vânzarea de pachete turistice din zonă (Excellence Villas).

No Comments

    Leave a Reply