VILLA & HOTELS

Villa Ranuncolo, o magnifică reședință din Val d’Orcia!

Situată pe un deal, într-una dintre cele mai pitorești zone din Italia, Villa Ranuncolo este o magnifică reședință de țară din regiunea Val d’Orcia. O zonă marcată de umitoare dealuri și șiruri nesfârșite de viță de vie, regiunea oferind unele dintre cele mai bune vinuri din Toscana. De altfel această vilă a fost chiar protagonista unora dintre cele mai faimoase filme – premiate cu Oscar – amintind aici de “The English Patient” sau “Gladiator”.

Una dintre atracțiile Vilei anuncolo o reprezintă restaurantul Alfresco – o zonă mare unde se poate servi masa – aceasta oferind un grătar în aer liber și spectaculoase priveliști spre grădina dotată cu o piscină infinită. De asemenea, puteți savura o baie relaxantă cu jet de apă – situată în imediata apropiere a gradinii (printre facilitățile de relaxare din grădina regăsind mese de ping-pong și fotbal). Ample sații de relaxare sunt dispuse pe suprafața grădinii, atât la soare, cât și la umbră. În interiorul Vilei Ranuncolo veți găsi televiziune prin satelit, DVD playere și Wi-Fi – rezervarea fiecăruia dintre dumneavoastră având incluse servicii de menaj zilnice. Interiorul clădirii cu două etaje dispune de o cameră de zi – cu mai multe canapele – o sală de lectură cu șemineu mare și fotolii din piele dedicate lecturii. Totodată, spațiul dedicat servirii mesei oferă o masă de mari dimensiuni – pentru un maxim de paisprezece oaspeți – alături regăsind o bucătărie dotată cu facilități moderne, locul unde un bucătar privat poate servi unele dintre cele mai bune meniuri toscane. Nouă dormitoare elegante pot găzdui până la nouăsprezece oaspeți, fiecare dintre acestea beneficiind de baie proprie.

Unul dintre dormitoare dispune de birou și zonă de living, în timp ce alt dormitor dispune de o zonă dotată cu șemineu. Pentru gurmanzi, Villa Ranuncolo este perfectă pentru degustările de brânzeturi din Pienza, în imediata apropiere putând degusta excelentele vinuri de Montalcino și Montepulciano. În același timp, pentru cei care doresc să admire peisajele din regiune, un drum vă poate purta prin Acquapendente sau Pitigliano, aici având ocazia de a viziona unele dintre cele mai frumoase priveliști din Italia. De asemenea, trebuie să știți că Toscana este un paradis pentru jucătorii de golf și entuziaștii Spa, opțiuni de top regăsindu-se la doar câteva minute distanță. În fine, vila a fost renovată de un renumit designer de interior, cea mai mare parte a decorului și mobilierului – de la săpunurile și uleiurile de măsline realizate manual până la prosoapele brodate și halatale de baie pufoase – sunt o adevărată lecție de stil pentru această reședință. Vă invit să o descoperiți în imaginile atașate acestui material. A Presto!

No Comments

    Leave a Reply